Kide Science on Suomen paras koulutusvientiratkaisu

1.6.2022

Lapsille suunnattu tarinallinen tiedekasvatuskonsepti Kide Science on valittu Suomen parhaaksi koulutusvientiratkaisuksi. Ajankohtainen ja oivaltavasti tuotteistettu Kide Science vei voiton Paras suomalainen oppimisratkaisu -kilpailun Education Finland Award -sarjassa.

Kamppailu kilpailun voittajasta oli tasainen, ja kilpailun esiraadilla oli vaikea tehtävä valita finalistijoukko. Jokainen finaaliin valittu yritys tuottaa aivan ilmeistä lisäarvoa – joko opetusmenetelmiin tai tuottamalla sisältöä opetukseen.

– Finalistien ratkaisut perustuvat huolelliseen taustatutkimukseen ja kestävät tarkastelun myös pedagogisesta näkökulmasta. Kaikilla finalisteilla on jo näyttöä menestymisestä kansainvälisillä markkinoilla, sanoo Oppiva Investin Titta Mantila.

Suomen eOppimiskeskus ry:n järjestämällä kilpailulla halutaan antaa tunnustusta erityisesti innovaatioiden kotimaasta Suomesta, koulutuksen ja opetuksen huippumaasta. Kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa suomalaisille koulutusvientiyrityksille.

– Kilpailuihin osallistuminen on kasvuyrityksille arkea, ja osalla tämänkin kilpailun finalisteista on kokemusta tunnustuksista kansainvälisissä kilpailuissa. Uskoisin ja toivoisin, että kilpailuun osallistuneet yritykset voivat hyödyntää kilpailun tuomaa näkyvyyttä markkinoinnissa ja myynnissä kansainvälisillä markkinoilla, ohjelmajohtaja Jouni Kangasniemi Education Finland -ohjelmasta Opetushallituksesta sanoo.

Oivalluksia ja oppimisen iloa – jopa maailmaa muuttava menestystuote

Kide Science tukee lasten tieteellistä ajattelua leikillisen oppimisen avulla. Kuva: Kide Science

Lopullisen valinnan voittajasta teki toimialalla ansioitunut tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimi valtiosihteeri Tuomo Puumala opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Tuomaristo vaikuttui erityisesti voittajan brändäyksestä, ja voittaja onnistuikin suorastaan hurmaamaan tuomariston sisällöllisellä kiinnostavuudellaan, käytettävyydellään ja yleisilmeellään.

Kide Sciencen pedagogisesti mietitty, tarinallisuutta ja pelillisyyttä hyödyntävä konsepti innostaa lapsia tieteelliseen ajatteluun, luonnontieteisiin ja teknologiaan.

– Innostava ratkaisu, joka sytytti halun oppia ja kokeilla. Tarjoaa oivalluksia ja oppimisen iloa, puhuttelee laajaa kohderyhmää. Kokonaisuus hallussa hinnoittelusta sovelluksiin ja kansainvälisyyteen. Tuomariston sanoin, potentiaalia olla vaikuttava, merkittävä ja jopa maailmaa muuttava menestystuote!, sanotaan voittajan kunniakirjan perusteluissa.

Kide Sciencen Sari Hurme-Mehtälä (CEO, Co-founder) ja Satu Apukka (Chief Experience Officer) juhlivat laatupalkintoa kesäkuussa 2022. Kuva: Kide Science

Education Finland Award -sarjan tuomaristoon kuuluivat Puumalan lisäksi pääjohtaja Minna Kelhä Opetushallituksesta, toimitusjohtaja Aija Bärlund FIBAN:sta, Marimekon hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila, johtaja Lenita Toivakka Keskuskauppakamarista ja professori, tutkimusjohtaja Jarmo Viteli Tampereen yliopistosta.

Suomalaiselle koulutussektorin osaamiselle on maailmalla kysyntää

Paras suomalainen oppimisratkaisu -kilpailu osoitti, että Suomesta löytyy koko joukko kansainvälisille markkinoille valmiita tuotteita ja palveluita. Kilpailu on yksi tapa nostaa esiin hyviä esimerkkejä ja rohkaista yrityksiä kansainvälistymään ja kehittämään omaa tarjontaa vientikuntoon.

Education Finland Award -sarjan pääyhteistyökumppaneiden Education Finlandin ja Oppiva Investin yhteiset tavoitteet linkittyvät suomalaisten yritysten viennin ja kansainvälisen kasvun tukemiseen.

– Meillä on paljon koulutuksen innovaatioita, joista olisi myös vientiin palveluiksi. Haluamme kilpailun myötä nostaa laajemminkin esiin laadukasta suomalaista koulutusosaamista, jolle on runsaasti kysyntää kansainvälisillä markkinoilla. Monessa maassa Suomi tunnetaan tänä päivänä nimenomaan koulutussektoristaan ja toimialalle kehitetyistä ratkaisuista, Kangasniemi muistuttaa.

Oppiva Investin ydintehtävä on täydentävällä rahoituksella parantaa suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja tavoitteita kansainvälistyä sekä löytää uusia markkinoita.

– Meille yritysten kansainvälistymistä edistäville toimijoille on tärkeää löytää tätä piilossakin olevaa potentiaalia ja pohtia, miten saamme näitä suomalaisten yritysten innovaatioita saateltua kansainvälisille markkinoille.

Lisätietoa

Kide Science

Suomen eOppimiskeskus ry: Suomen parhaat oppimisratkaisut on palkittu

Opetushallitus: Koulutusvienti jatkoi kasvua – ensimmäinen suomalaisen koulutusviennin laatupalkinnon voitti Kide Science

Sanja Mursu, yhteiskuntasuhdepäällikkö, Oppiva Invest
+358 40 515 9978, sanja@oppivainvest.fi

Jouni Kangasniemi, ohjelmajohtaja, Education Finland, Opetushallitus
+358 405 179 222etunimi.sukunimi@oph.fi