OI Portfolio: CSE:n liikuntapelit edistävät oppimista

2.9.2022

CSE Entertainmentin liikuntapelit saavat sekä aktiiviset että vähemmän liikkuvat liikkeelle Suomessa ja eri puolilla maailmaa. Ammattiopisto Spesian toimipisteissä iWall-peliseinillä tehdään useita tuhansia liikuntasuorituksia kuukaudessa.

Kajaanilainen CSE Entertainment on kehittänyt liikuntapelejä jo kymmenen vuotta ja tunnetaan liikuntaa ja pelejä yhdistävien tuotteiden edelläkävijänä.

– Maailmanlaajuisesti peleillämme tehdään miljoona liikuntasuoritusta kuukaudessa, joten voimme hyvin sanoa, että me muutamme maailmaa, hymyilee kehitysjohtaja Kaisa Ottavainen-Nurkkala CSE:ltä.

iWall-peliseinät liikuttavat Ammattiopisto Spesian opiskelijoita

iWall-peliseinä houkuttelee liikkumaan
iWall-peliseinällä voi pelata toistakymmentä erilaista peliä. Jopa vain minuutin sykettä nostava liikuntasuoritus parantaa vireystilaa ja vaikuttaa terveyteen.

Oppilaitoksissa CSE:n tuotteista suosituin on peliseinä iWall. iWall muuttaa minkä tahansa tilan – hotellin aulan, kauppakeskuksen käytävän, koulun välituntitilan – liikuntatilaksi.

Pelillisyys on koukku, joka saa liikuntaan tottumattomankin tarttumaan haasteeseen. Ammattiopisto Spesian toimipisteisiin iWall-peliseinät on hankittu osaksi laajaa liikuntaan innostamisen ja ohjaamisen palettia. Peliseinät eivät seiso tyhjillään.

– Peliseinät kyllä perustelevat paikkansa, sillä merkittävään osaan meidän opiskelijoistamme nämä pelit iskevät kyllä kovasti, sanoo konsultoiva liikunnanopettaja Niko Leppä Ammattiopisto Spesiasta.

Liikunnan ja arjen aktiivisuuden hyödyt ovat tutkimustenkin mukaan kiistattomia. iWall virkistää ja aktivoi koulutyön lomassa, ja liikunnallinen aktiivisuus vaikuttaa myös pidemmän ajan terveyteen.

– Lähtökohtaisesti opiskelevat ikäluokat liikkuvat liian vähän, ja meillä Spesiassa opiskelevat, erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat vielä vähemmän. Koska jo harrastuspaikoille siirtyminen on useimmille iso haaste, erilaiset keinot innostaa liikkumaan ja löytää liikunnan mahdollisuuksia arkeen ovat todella tärkeitä, Leppä painottaa.

Liikunta siivittää oppimista

Liikunnalla on myönteinen yhteys oppimiseen, ja siksi peliseinät sopivat erinomaisesti juuri oppilaitoksiin.

CSE:n  iWall-liikuntapeli
Monipuoliset pelit innostavat kaikenikäisiä ja -kuntoisia liikkumaan.

– Kognitiivisia taitoja kuten muistia, ajoitusta tai nopeaa ongelmanratkaisua vaativien tehtävien ja fyysisen liikuntasuorituksen yhdistäminen tukee ja vahvistaa oppimista. On myös tutkittua, että lyhytkestoisellakin liikuntasuorituksella, jossa syke nousee vaikka vain minuutiksi, on positiivinen vaikutus vireyteen ja terveyteen. Yhteisten pelihetkien myötä syntyvät ja vahvistuvat myös sosiaaliset suhteet, Ottavainen-Nurkkala kuvaa pelien hyötyjä.

Spesiassa peliseinät on sijoitettu oppilaitosten yhteisiin tiloihin, ja myös yhdestä asuntolasta löytyy iWall. Peliseinien käyttöön kannustetaan aktiivisesti, ja ohjataan myös heitä, jotka eivät itsenäisesti pääse pelejä hyödyntämään.

– Osa menee itsenäisesti pelaamaan, osalle laitetaan pelihetki kalenteriin kuten muutkin tekemiset. Toiminnanohjausta tarvitsevia autamme pelien pariin. Käytämme pelejä myös tapahtumissa, joissa pääsemme pelin äärellä matalalla kynnyksellä juttelemaan esimerkiksi harrastuksista ja sitten ohjaamaan nuoria liikuntaharrastuksiin, Leppä sanoo.

CSE:n valtti liikuntapelien markkinoilla on kokonaisvaltainen palvelu ja päivittyvät tuotteet. CSE:n asiantuntijat pitävät yhteyttä oppilaitoksiin tiiviisti.

– Saamme aina uudet ominaisuudet käyttöömme. Saamme myös tiedot käyttäjämääristä, jotta pystymme seuraamaan laitteiden käyttöä. Meidän antamaamme palautetta ja kehitysehdotuksia arvostetaan, Leppä kiittää.

Ratkaisuja globaaliin liikkumattomuuden haasteeseen

CSE Entertainmentia on alusta alkaen rakennettu kansainvälisille markkinoille. Strategiaksi maailman markkinoille on valittu maltillinen mutta määrätietoinen kasvu.

Koska kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan itse, kansainvälistyminen tarkoittaa isompien erien valmistamista varastoon. Valmistukseen ja komponenttien hankkimiseen ja varastointiin sitoutuu pääomaa.

– Hyödynnämme Oppiva Investin pääomalainaa tuotantomäärien kasvattamiseen, jotta voimme hoitaa toimitukset ulkomaille jouhevasti. Esimerkiksi Yhdysvaltoihin juuri perustettu tytäryritys saadaan täyteen vauhtiin, kun tuotteita saadaan valmistettua isompi erä ja lähetettyä merikontissa varastoon Miamiin, Ottavainen-Nurkkala kertoo.

Ottavainen-Nurkkalan mukaan vienti on jo ylittänyt kotimaan myynnin.

– Tuotteitamme löytyy lähes 50 maasta, mongolialaisesta kaivoskylästä sota-alueelle Ukrainaan.


Lue lisää kasvuyrityksille tarjoamastamme rahoituksesta: Kasvuyritykselle >>

Tutustu CSE Entertainmentiin >>

Kuvista kiitos: CSE Entertainment