Reetta Paloheimo vahvistaa koulutuksen ja digitalisaation osaamista Oppiva Investissä

23.3.2023

Koulutuksen ja digitalisaation asiantuntija, FM ja KM Reetta Paloheimo tuo Oppiva Investiin uutta osaamista. Reetta on aloittanut kehittämispäällikkönä Oppiva Investissä maaliskuussa.

Paloheimo tuo mukanaan koulutuskentän, teknologioiden ja digitalisaation osaamista ja ymmärrystä.

Reetta Paloheimo on aloittanut kehittämispäällikkönä Oppiva Investissä maaliskuussa.

Koulutuksenjärjestäjän arki on Paloheimolle tuttua.

– Olen työskennellyt opettajana kaksoistutkintojen parissa, joten oppilaitoksen arki on minulle hyvin tuttua. Toisen asteen koulutuksen ja digitalisaation asiantuntijatehtävissä olen työskennellyt opetus- ja kulttuuriministeriössä ja Opetushallituksella sekä yrittäjänä.

Koulutustoimialan hurjaan muutostahtiin on vastattava

Työn osaamistarpeiden muuttuessa tarvitaan tehokkaita ja toimivia tapoja koulutuksen järjestämiseen ja osaamisen hankkimiseen. 

Voimme vastata murrokseen vain kehittämällä osaamista jatkuvasti. Tulevaisuuteen katsova koulutus tarvitsee yhdessä tekemistä yksityisen ja julkisen sektoreiden sisällä ja näiden välillä, Paloheimo sanoo.

Paloheimo näkee, että OI:lla on tärkeä rooli ammatillisen koulutuksen kehittämisessä.

– OI tekee hyvää työtä tukemalla ratkaisuja kehittäviä kasvuyrityksiä ja mahdollistamalla yhteistyötä koulutustoimialan toimijoiden kanssa.

Paloheimo on jo aiemmin yrittäjänä tehnyt hyvää yhteistyötä Oppiva Investin kanssa. Raportti Opetusteknologiaratkaisujen valintojen ja käyttöönottojen taustatekijöitä ammatillisessa koulutuksessa syntyi yhteistyössä syksyllä 2022.