Teknologiayritysten ratkaisuille on oppilaitoksissa kysyntää

11.4.2023

Oppiva Invest lainoittaa yrityksiä, jotka tarjoavat ratkaisuja ammatilliseen koulutukseen ja näin kehittävät ja uudistavat ammatillista osaamista, oppimista ja oppimisympäristöjä. Rahoitusta voivat kevään haussa hakea kasvuyritykset, joiden ratkaisuja voi hyödyntää ammatillisessa koulutuksessa.

Osaamisesta on tullut yrityksille tärkeä kilpailutekijä. Yritykset tarvitsevat ammattiosaajia kiihtyvällä tahdilla, ja oppilaitosten ja oppimisympäristöjen on pystyttävä kysyntään vastaamaan.

Kasvuyritykset voivat olla mukana uudistamassa oppimista ja tuomassa lisäarvoa opiskelijoille, opetushenkilökunnalle ja osaamisen kehittämiseen työelämässä.

– Teknologiat on valjastettava käyttöön, jotta yritysten ja koko Suomen kilpailukyky säilyy, painottaa Oppiva Investin Titta Mantila.

Oppiva Invest etsii innovatiivisia kasvuyrityksiä, joilta löytyy ratkaisuja ammatilliseen oppimiseen, oppimisympäristöjen uudistamiseen ja oppilaitosten kehittämiseen. Ratkaisut voivat liittyä myös opiskelijoiden perustaitojen kehittämiseen kuten lukemisen, kirjoittamisen tai matematiikan osaamiseen.

Simulaattorit ja tekoäly oppimisen apuna

Edistyksellistä teknologiaa hyödynnetään ammatillisessa koulutuksessa laajasti jo nyt. Esimerkiksi Kotka-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekamissa opiskelijat ottavat satamanostureiden ajotaidot haltuun Mevean simulaattorilla.

– Yhteistyö Ekamin kanssa on kumppanuutta, josta hyödymme molemmat. Kehitämme simulaattoreita jatkuvasti oppilaitoksesta saamiemme käyttökokemusten perusteella. Kansainvälistymisessä hyödynnämme toistemme verkostoja maailmalla, Mevean toimitusjohtaja Tero Koskipalo sanoo.

Mantila iloitsee jokaisesta Oppiva Investin portfolioon liittyneestä yrityksestä, sillä ne kaikki vaikuttavat oppijoiden ja opetushenkilökunnan arkeen ja nostavat oppimista ja osaamista uudelle tasolle.

– Four Ferriesin eMathStudio auttaa tunnistamaan oppijan aukot matematiikan osaamisessa, Qridi tekee oppimisen arvioinnista läpinäkyvää ja CSE Entertainmentin iWall-peliseinät saavat opiskelijat liikkumaan, Mantila kertoo esimerkkejä.

Oppiva Investin pääomalaina siivittää kasvuun ja kansainvälisille markkinoille

Oppiva Investin rahoittamissa yrityksissä pääomalainalle on löytynyt hyvää käyttöä. Rahoituksen turvin on ponnistettu ulkomaille, markkinoitu ja myyty, investoitu tuotantoon ja rekrytoitu uutta osaamista.

– Panostamme tällä hetkellä erityisesti Euroopan ja Yhdysvaltojen markkinoille. Oppiva Investin rahoitus on meille tärkeä, sillä voimme käyttää sitä kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin. Kaikki rahoitusinstrumentit eivät tätä mahdollista, sanoo virtuaalisia oppimisympäristöjä rakentavan 3DBearin toimitusjohtaja Jussi Kajala.

Secapp toimittaa viestintä- ja hälytysratkaisuja myös moniin oppilaitoksiin. Toimitusjohtaja Kari Ahon luotsaamassa kasvuyrityksessä tuotekehitys ja kansainvälinen kasvu on vaatinut etupainotteista rekrytointia.

–  Tarvitsemme lisää osaajia, jotta pysymme kehityksessä mukana ja voimme varmistaa vahvan kasvun. Oppiva Investin avulla olemme voineet rekrytoida osaajia etupainotteisesti ja vahvistaa näin kasvua, Aho sanoo.

Täydentävää rahoitusta – omistus säilyy yrityksessä

Oppiva Investin pääomalainaa voi käyttää vapaasti yrityksen investointeihin ja käyttöpääomaksi. Rahoitus on luonteeltaan täydentävää, joten yrityksellä tulee olla myös muuta rahoitusta kuten esimerkiksi omistaja-, sijoittaja- tai pankkirahoitusta.

– Rahoituksen lisäksi avaamme yritykselle omat verkostomme, tietomme ja osaamisemme toimialasta ja ammatillisesta koulutuksesta. Rahoituksen luonteen vuoksi meidän osaltamme omistus jää yritykselle itselleen, Mantila kertoo.

Tutustu ja hae rahoitusta 17.4.–17.5.2023

Oppiva Investin rahoituskierrokset avautuvat kolmesti vuodessa. Kevään 2023 haku on nyt käsillä – haku avautuu maanantaina 17.4. Rahoitushakemus tulee lähettää viimeistään 17.5.2023.

Oppiva Invest – Rahoitusta kasvuyritykselle >>

Lisätietoa

Titta Mantila, toimitusjohtaja

p. +358 40 706 7700
titta@oppivainvest.fi