Tuore näkymä markkinatietoon: ammatillinen koulutus Suomessa

21.9.2023

Tiesitkö, että ammatillisessa koulutuksessa opiskelee enemmän aikuisia kuin nuoria? Mihin ammatteihin ja aloille ammatillisesta koulutuksesta valmistutaan, ja miten koulutusteknologiaa oppilaitoksissa rahoitetaan? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan Oppiva Investin juuri valmistuneessa oppaassa. 

Ammatillisen koulutuksen kentältä löytyy mahdollisuuksia monille suomalaisille yrityksille.

– Olemme huomanneet, että ammatillinen koulutus markkina-alueena ei ole tuttu monille yrityksille, vaikka potentiaalia tältä kentältä löytyy. Yritysten toiveita kuunnellen olemme laatineet tietopaketin ammatillisesta koulutuksesta, Oppiva Investin Reetta Paloheimo kertoo. 

Tuore opas tarjoaa ajankohtaisen näkymän ammatillisen koulutuksen keskeisiin rakenteisiin ja markkinoihin. Opas on suunnattu erityisesti yrityksille, jotka tarjoavat palveluita ammatilliseen koulutukseen, mutta se luo näkymää ammatillisesta koulutuksesta kaikille kiinnostuneille.

Opas sisältää tietoa ammatillisen koulutuksen rakenteesta osana suomalaista koulutusjärjestelmää, alan terminologiaa sekä ammatillisessa koulutuksessa tunnistettuja haasteita. Oppaasta löytyy tietoa myös ammatillisen koulutuksen rahoituksesta sekä linkkejä Oppiva Investin tuottamaan markkinatietoon ja analyyseihin. 

Tietoa yritysten ja ammatillisten oppilaitosten yhteistyöhön  

Oppiva Invest tuo jatkossakin näkyväksi markkinatietoa koulutuskentältä ja kannustaa oppilaitoksia ja yrityksiä yhteistyöhön. 

– Käymme aktiivisesti keskustelua niin eri toimialojen kuin oppilaitostenkin kanssa. Koulutuksen ja yritysten välisen ekosysteemin rakentamiseksi ja vahvistamiseksi tarvitaan tietoa ja markkinavuoropuhelua. Ammatillisen koulutuksen tulee muuttua jatkuvasti ja vastata yhteiskunnan ja työelämän tarpeisiin – osuva osaaminen ja työllistäminen on todettu haasteeksi myös juuri ilmestyneessä OECD:n Education at a Glance -julkaisussa, Sanja Mursu Oppiva Investiltä sanoo. 

Lähetämme oppaan kaikille Oppiva Investin uutiskirjeen tilaajille. Saat oppaan tilaamalla uutiskirjeen – lataa opas itsellesi tilauksen jälkeen sähköpostiisi saapuvasta viestistä.  

Uutiskirjeemme ilmestyy noin kerran kuukaudessa. OI Uutisia seuraamalla pysyt ajan tasalla koulututusteknologia-alan kuulumisista. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilaamisen milloin vain jokaisen viestin lopussa löytyvästä linkistä. Jo ilmestyneet OI Uutiset löydät uutiskirjeiden arkistosta.