Onko yritykselläsi ratkaisu, joka palvelee oppilaitoksia, opiskelijoita tai opettajia?

10.8.2023

Teknologiayritysten ratkaisuille on oppilaitoksissa kysyntää. Oppiva Investin pääomalainaa voivat hyödyntää yritykset, jotka tarjoavat ratkaisuja ammatilliseen koulutukseen ja näin kehittävät ja uudistavat ammatillista osaamista, oppimista ja oppimisympäristöjä – opettajien ja oppilaitosten arkea.

Vuoden viimeinen hakukierros rahoitukselle on käsillä syyskuussa.

Oppiva Investin pääomalainaa voi käyttää vapaasti yrityksen investointeihin, käyttöpääomana ja myös markkinointiin. 

– Erilaisten teknologiayritysten myös edtech-alan ulkopuolelta kannattaa tutustua rahoitukseemme. Moni innovatiivinen kasvuyritys ei välttämättä ole tunnistanut ammatillisia koulutuksenjärjestäjiä mahdollisina asiakkaina, Oppiva Investin toimitusjohtaja Titta Mantila sanoo. 

Rahoituksen ohella Oppiva Invest avaa yritykselle omat verkostonsa sekä osaamisen ja kokemuksen toimialasta ja ammatillisesta koulutuksesta.

Opiskelijoiden perustaidot ja hyvinvointi puhuttavat nyt 

Perustaitojen hallinta ja oppimiskyky ovat työllistymisen ja työelämässä pärjäämisen kannalta erityisen tärkeitä teemoja.

– Ammatillisessa koulutuksessa puhutaan nyt paljon perustaitojen eli lukemisen, kirjoittamisen ja matematiikan osaamisesta. Tuoreen selvityksemme mukaan suurin osa perustaitoja opettavista opettajista käyttää erilaisia teknologioita ja digitaalisia ratkaisuja. Opettajien ja opiskelijoiden tarpeet kuitenkin muuttuvat, ja työkalujen on kehityttävä mukana – opettajat pitävät tärkeänä, että erilaisia, uusia teknologioita hyödyntäviä työkaluja on tarjolla, Mantila kertoo.

Opettajat odottavat digiratkaisuilta konkreettista apua ja tukea oppimiseen ja opettamiseen. 

Myös työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen on tärkeä osa yhteiskunta- ja työelämäosaamista. Perustaitojen hallitsemisen ohella huoli opiskelijoiden ja tulevaisuuden työelämän osaajien hyvinvoinnista on noussut esiin. 

– Hyvinvoinnin merkitys korostuu uudessa hallitusohjelmassakin. Rahoitustamme kannattaa hakea myös yritysten, joilla on ratkaisuja tulevaisuuden osaajien hyvinvoinnin edistämiseksi, Mantila sanoo. 

Lisätietoa 

Titta Mantila, toimitusjohtaja 
p. +358 40 706 7700 
titta@oppivainvest.fi

Voisit olla kiinnostunut myös

No posts