Oppiva Invest

Valtion erityistehtäväyhtiö Oppiva Invest Oy perustettiin keväällä 2019, ja operatiivinen liiketoiminta alkoi 2020.

Oppimista ja oppimisympäristöjä kehittämässä

Ammatillinen osaaminen ja jatkuva oppiminen ovat Suomen menestykselle elintärkeitä. Jatkuvasti uudistuvat työelämä, ammatillinen koulutus ja oppimisympäristöt edellyttävät rohkeita innovaatioita, vahvoja kasvuyrityksiä ja avointa yhteistyötä.

Oppiva Invest toimii täydentävänä rahoittajana yrityksille, joiden ratkaisut uudistavat ammatillista koulutusta, tukevat oppijaa ja opettajaa, ratkaisevat työelämän osaamistarpeita tai tuovat uusia, tämän päivän työkaluja oppilaitosten johtamiseen ja kehittämiseen.

Oppiva Invest toimii valtion yhtiöön sijoittamalla pääomalla, ja yhtiön omistajaohjauksesta vastaa Opetushallitus.

Yhteiskunnallista vaikuttavuutta

OI:n rahoitus on pääomalainaa, jota voivat hakea suomalaiset, innovatiiviset kasvuyritykset. Valtion erityistehtäväyhtiönä odotamme rahoittamiltamme yrityksiltä yhteiskunnallista vaikuttavuutta – rahoituksen myöntämistä ohjaavat kriteerit, joilla varmistetaan vaikuttavuus ammatilliseen osaamiseen ja oppimiseen. 

Rahoitusta saaneet yhtiöt esitellään portfoliossa, kun yritys on hyväksynyt saamansa rahoitustarjouksen ja sopimussuhde yhtiön ja OI:n välille on syntynyt. 

Oppiva Investin hallitus

Oppiva Investin hallitukseen kuuluvat (kuvassa vasemmalta) Timo Lankinen, Harri Lauslahti (puheenjohtaja), Riikka-Maria Yli-Suomu, Mirjam Sarkki ja Petri Takala.

3.7.2024 Oppiva Investille on nimetty uusi hallitus, johon kuuluvat: Petri Peltonen (puheenjohtaja), Kai Heinonen, Miki Lehtomäki ja Henri Grundsten.

Vastaamme mielellämme!

Titta Mantila

toimitusjohtaja

puh. 040 706 7700
titta@oppivainvest.fi


Ota yhteyttä, kun haluat tietoa ja sparrausta yrityksesi rahoitukseen ja kehittämiseen. Kerron mielelläni OI:n rahoituksesta ja yhtiöön liittyvistä yleisistä asioista.

Pekka Salmi

Senior Advisor

puh. 050 560 6018
pekka@oppivainvest.fi


Kuulen mielelläni ratkaisustasi – sparraan ja autan liiketoiminnan kehittämisessä, yritysjärjestelyissä ja rahoituksessa. Ota yhteyttä myös rahoituksen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä!

Sanja Mursu

Sanja Mursu

yhteiskuntasuhdepäällikkö

puh. 040 515 9978
sanja@oppivainvest.fi


Autan mielelläni kaikissa ammatilliseen koulutukseen liittyvissä asioissa. Jaan tietoa ammatillisesta koulutuksesta ja autan yrityksiä verkostoitumaan sekä elinkeinoelämän, ammatillisten koulutuksen järjestäjien että toisten yritysten kanssa.

Reetta Paloheimo

Reetta Paloheimo

kehittämispäällikkö, markkina-analyysit

puh. 045 114 9657
reetta@oppivainvest.fi


Ota yhteyttä, kun haluat tietoa ammatillisesta koulutuksesta, opettajien arjen kehittämisestä ja teknologian mahdollisuuksista ammatillisessa koulutuksessa.