OI Portfolio: Secapp tuo arjen turvallisuutta oppilaitoksiin

1.12.2022

Kaasuvaara, tulipalo, sähkökatkokset – arjen turvallisuuteen oppilaitoksessa voi kohdistua monenlaisia häiriöitä ja myös suoranaista uhkaa. Savon koulutuskuntayhtymä Sakky varmistaa nopean ja ammattimaisen toiminnan häiriötilanteissa Secappin viestintä- ja hälytysratkaisun avulla.

– Meillä Secapp- ja 112-sovellukset löytyvät jokaisen henkilökunnan jäsenen puhelimesta. Secappin avulla pystymme välittämään nopeasti ja luotettavasti tiedon häiriöstä tai hätätilanteesta jokaiselle henkilökunnan jäsenelle ja heidän kautta opiskelijoille, kertoo oppilaitosturvallisuudesta vastaava turvallisuus- ja työsuojelupäällikkö Timo Toivonen Savon koulutuskuntayhtymästä.

Secappin järjestelmä toimii kaikissa laitteissa.
Secapp toimii sekä kannettavissa mobiililaitteissa että työpisteillä.

Turvallisuuteen suhtaudutaan oppilaitoksissa vakavasti, tietää Secappin toimitusjohtaja Kari Aho. Erilaisiin kriisi- ja vaaratilanteisiin varaudutaan ennalta ja niiden varalta myös harjoitellaan tiiviisti.

– Monet asiakkaamme puhuvat arjen turvallisuudesta. Oppilaitosmaailmassa on tietysti vakavia uhkakuvia kuten tulipalo tai kouluhyökkäys, mutta kyse on myös oppimisympäristöjen turvallisuuden varmistamisesta laajemmin. Kun järjestelmäämme käytetään päivittäisessä toiminnassa esimerkiksi viestimiseen sähkökatkosta, tilojen käyttökatkoista tai vaikkapa hiekoittamattomasta pihasta, varmistetaan, että arkiviestinnästä tuttua sovellusta osataan käyttää myös kriisitilanteessa, Aho kertoo.

Asiantuntijuutta ja sujuva käyttöönotto

Savon koulutuskuntayhtymässä Secappia otetaan käyttöön vaiheittain, ja lopullisena tavoitteena on, että järjestelmä on päivittäisessä käytössä. Nyt valmiina on muun muassa erilaisia skenaarioita ja toimintamalleja sekä viestipohjia. Järjestelmä mahdollistaa sujuvan toiminnan ja viestinnän, mikäli jotakin sattuu. 

Tärkeä kehitysaskel saavutettiin, kun Secapp vastikään integroitiin henkilöstöjärjestelmään.

– Nyt henkilökuntamme yhteystiedot ovat aina reaaliaikaisesti ajan tasalla Secappin järjestelmässä. On tärkeää, että henkilöstön vahvuus löytyy sovelluksesta joka hetki, jolloin tilannekuva pystytään muodostamaan oikean tiedon pohjalta, Toivonen sanoo.

Käyttöönotossa yhteistyö Secappin kanssa on ollut sujuvaa ja Secapp on tarjonnut kaiken tietotaitonsa Sakkyn käyttöön.

– Secappin asiantuntijat ovat auttaneet käyttöönotossa ja koulutuksessa, ja he ovat tiiviisti mukana laadun parantamisessa. Meille on tietysti ensiarvoisen tärkeää, että järjestelmä on toimintavarma, ja tässäkin Secappilla tehdään hyvää työtä. Secapp toimii meillä erinomaisesti, ja yhteydenpitoa täydentää sitten viranomaisten suuntaan viranomaisverkko Virve, Toivonen sanoo.

Rekrytoinneissa onnistuminen antaa Secappille eväät vahvaan kansainväliseen kasvuun

Secapp on saanut hyviä avauksia ympäri maailman, ja toimintaa on nyt viidessätoista maassa.

“SaaS-tuotteena Secapp on kiitollinen, sillä voimme ketterillä panostuksilla ja kumppanuuksien kautta viedä ratkaisua maailmalle”, Aho kertoo. 

Ahon mukaan seuraavana tähtäimessä on vahvistaa asemaa eurooppalaisena toimijana maailmanlaajuisesti – tavoitteena on pitkällä tähtäimellä olla kriittisen viestinnän, turvallisuuden ja kriisienhallinnan ratkaisujen osalta johtava eurooppalainen toimija. Takataskusta löytyy pitkä historia teknologian kehittäjänä ja todella syvällinen ymmärrys erilaisten toimialojen ja viranomaisten toiminnasta.

Oppiva Investin rahoituksella Secapp on varmistanut kriittistä osaamista ja vahvistanut tiimejä palkkaamalla lisää osaajia.

– Me kasvamme verkostojen ja jälleenmyyjien kautta, ja teemme tietyillä markkinoilla myös suoramyyntiä. Tarvitsemme lisää osaajia sekä myyntiin, kumppaniverkoston rakentamiseen että tuotekehitykseen, jotta pysymme kehityksessä mukana ja voimme varmistaa vahvan kansainvälisenkin kasvun. Siinä missä olemme aiemmin kasvaneet tulorahoituksella, nyt Oppiva Investin avulla olemme voineet rekrytoida osaajia vahvasti etupainotteisesti ja vahvistaa näin kasvua, Aho sanoo.

Secappin henkilöstö on kasvanut rahoituksen myötä viiteenkymmeneen ja kumppaneita yhtiöllä on jo 42.


Lue lisää kasvuyrityksille tarjoamastamme rahoituksesta: Kasvuyritykselle >>

Tutustu Secappiin >>

Kuvista kiitos: Secapp

Voisit olla kiinnostunut myös

No posts